«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

РНБО наносить черговий удар по ворогам України. Озвученно нові рішення.

У 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян.
Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти екс-президента Віктора Януковича, колишнього прем'єра Миколи Азарова та інших високопосадовців.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні РНБО у п'ятницю, 19 березня, за поданням Служби безпеки України.

Раніше в прес-службі СБУ повідомили, мова йде про санкції до Віктора Януковича та колишніх прем’єр-міністра Миколи Азарова, міністра оборони Павла Лебедєва, міністра освіти Дмитра Табачника, генерального прокурора Віктора Пшонки та низки інших чиновників, у тому числі міністрів і правоохоронців Криму.

Голова СБУ наголосив, що в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на "референдумі" в Криму. Деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.
"Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання "Харківських угод". А частина - і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі", - сказав Баканов.
СБУ також пропонує застосувати санкції до юридичних осіб, які є власниками ПАТ "Донецькоблгаз". В спецслужбі зазначили, що вони своїми діями, які призвели до відключення 58 котелень на території операції Об'єднаних сил, поставили під загрозу життя і здоров’я громадян.

За матеріалами unian.ua

Все буде Україна