«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Роман Цимбалюк: Путін допоміг Україні отримати Томос

Путін допоміг Україні отримати Томос про автокефалію ПЦУ



Посприяв тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ не лише український гарант Петро Порошенко, а й господар Кремля Володимир Путін. Адже агресія з боку останнього власне і переконала Вселенський патріархат зробити такий історичний крок.

Таку думку висловив український журналіст Роман Цимбалюк у відеоблозі, що з’явився на його Youtube-каналі.


Як зазначає він, роль чинного українського президента Петра Порошенка в тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ є дуже великою, і той уже собі гарантовано забезпечив місце в історії.


"До речі, і президент сусідньої країни також долучився до отримання Україною цього документу. Адже якось не люблять у нас говорити про це, але загалом всі рішення мають свою предтечу. І окупація спочатку Криму, а потім Донбасу фактично привела нас до того, що ми маємо зараз. Адже колись Віктор Ющенко теж хотів отримати помісну церкву, однак у нього не вийшло. І початок бойових дій переконав Вселенського патріарха в тому, що інакше бути не може", – зауважив представник ЗМІ.


Примітно, що Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Джерело

Все буде Україна