«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Росія порушила Будапештський меморандум'': Волкер виступив із гучною заявою (відео)

Російська Федерація порушила Будапештський меморандум, яким гарантувала Україні безпеку і недоторканність її кордонів.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю на "112 Україна", зазначивши, що РФ продовжує заперечувати свою відповідальність за конфлікт на Донбасі.

"Москва направляє, контролює, фінансує сили і ці "народні республіки" ("Л/ДНР". - Ред.), контролює їх. При цьому всіляко заперечуючи будь-яку відповідальність. Поки Росія стоятиме на цьому, зрушити з місця неможливо", — наголосив він.

Волкер додав, що США намагаються досягти угоди щодо миротворчої місії, яка б під егідою ООН замінила російські сили. За його словами, це все заради безпеки і заради того, щоби створити умови, в яких могли б виконуватися Мінські угоди.

"Що стосується Будапештського меморандуму, я б хотів, щоб наша країна, Великобританія, Франція більшою мірою були відповідальні за агресію Росії проти України. Слід також пам'ятати, що Будапештський меморандум порушила саме Росія: це вона вторглася в Україну. Не США, не Британія, не Франція — саме Росія порушила державні кордони України", — підсумував він.

Джерело

Все буде Україна