«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Росія відступила лише раз в історії, а тепер йде, не гальмуючи, – Кучма

Як заявив Леонід Кучма: “Росія лякає – Захід боїться. Росія наступає – Захід задкує”.

Росія під президентством Володимира Путіна стала абсолютно новим політичним гравцем. Через дії Москви світові принципи ядерного стримування можуть обнулитися.

Таку думку висловив колишній президент України Леонід Кучма в інтерв’ю журналу Ukraine to NATO.

За його словами, Росія веде таку гру, на яку ніколи б не наважився Радянський Союз. Перш держави не наважувалися “робити те, що не можна”, оскільки знали, що у відповідь противник застосує ядерну зброю. Тепер же Росія постійно відсуває ці жорсткі рамки і відчуває Захід.

“Я можу привести тільки один приклад, коли Росія відступила: це Тузла. Після цього вона йде тільки вперед. Може, ще не на максимальній швидкості, але майже не гальмуючи, бо не зустрічає перешкод”, – заявив другий президент України.

Кучма підкреслив, що головний виклик для України – стратегічна невизначеність в світі і вразливість геополітичної позиції. Щоб захистити себе, потрібно рухатися до НАТО, але паралельно постійно посилювати власну обороноздатність.

Довідка: конфлікт навколо Тузли – криза в російсько-українських відносинах в кінці 2003 року, викликаний суперечками з приводу приналежності острова Тузла і спорудою Росією в Керченській протоці дамби до острова Тузла. На думку деяких аналітиків, будівництво дамби мало на меті чинити тиск на Україну для врегулювання статусу Керченської протоки та Азовського моря.

7 січня 1941 року указом Президії Верховної ради РРФСР острів був включений до складу Кримської АРСР, яка вже під назвою Кримської області 19 лютого 1954 року було передано до складу Української РСР. Після цього на картах, виданих за радянських часів, острів позначався як територія УРСР.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна