«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Росія за 30 років не втратила стільки авіації, скільки за 13 днів в Україні - Президент

Президент Володимир Зеленський заявив, що світ не має стояти осторонь України, яка продовжує свою боротьбу проти російських окупантів, і забезпечити нас "закритим небом". Він наголосив, що військові й мирні мешканці знищують окупантів там, де тільки можуть, проте українське небо досі є вразливим перед ворожими авіацією і ракетами.

Про це і не тільки гарант говорив у відеозверненні 8 березня, яке в мирному житті українці святкували як Міжнародний жіночий день. Цього року воно припало на 13-й день Великої Вітчизняної війни нашої держави проти російських загарбників.

"Українці! Українки! Завжди цього дня ми вітаємо зі святом весни. Українських жінок, наших дівчат, дружин, матерів. Завжди. Але не сьогодні. Сьогодні я просто не можу сказати вам традиційні слова, привітати... Коли стільки смертей, горя, страждань. Коли триває війна. Повномасштабна терористична війна проти нашого народу", – зізнався президент.

Він нагадав, що російські військові знову бомбили Суми, скидали авіабомби на мирне місто, яке ніколи в своїй історії не загрожувало Росії. Також загарбники оточили й спеціально виснажують Маріуполь – "мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби". Гарант зазначив, що окупанти свідомо відключають зв’язок, блокують підвезення їжі, постачання води і відключають електрику.

"В Маріуполі вперше за десятки років, вперше мабуть із часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка. Почуйте мене, сьогодні, шановні партнери! Від зневоднення. Померла дитина. У 2022 році!" – заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що Україна бореться із ворогом уже 13-й день, знищує окупантів всюди, де може. Водночас є небо, через яке пробирають сотні російських крилатих ракет, бойових літаків і вертольотів. Українці знищують і їх, проте це найважче. Хоча за минулі 30 років Росія не втратила стільки авіаційної техніки, скільки за ці 13 днів в Україні, в агресора ще достатньо таких "машин для вбивства" і "ракет для терору".

"Ще достатньо пʼятисоткілограмових бомб, щоб скидати їх на Чернігів і Київ, Одесу і Харків, Полтаву і Житомир. На десятки й десятки українських міст. На мільйони й мільйони мирних українських людей. 13 днів, коли ми чуємо обіцянки. 13 днів, коли нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі", – підкреслив Зеленський, нагадуючи про обіцянки партнерів.

 

Все буде Україна