«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Росіяни активізували масштабну ІПСО навколо питання виборів в Україні - ЦПД

Ворог активізував пропагандистську кампанію навколо питання виборів в Україні та нібито «втрати легітимності» владою нашої держави.

 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передає Укрінформ.

Як зазначається, тема нібито «нелегітимності» Президента після 20 травня, є одним із ключових елементів масштабної російської ІПСО, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні.

«Насправді сумнівів у легітимності глави Української держави немає, адже в умовах повномасштабного вторгнення та воєнного стану виборчий процес неможливий за законом та з причин безпеки. Стаття 108 Конституції чітко говорить, що «Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України». Жодних питань до легітимності української влади немає і в міжнародних партнерів України», - йдеться у повідомленні.

У ЦПД закликають не піддаватися маніпуляціям ворога і наголошують, що чесні демократичні вибори в Україні відбудуться одразу після завершення повномасштабної війни та скасування воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2024 року в Україні мали б відбутися чергові президентські вибори. Проте закон про воєнний стан передбачає, що під час його дії ні президентські, ні парламентські, ні місцеві вибори не організовуються і не проводяться.

Все буде Україна