«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Росіяни побачили різницю між РПЦ і Українською Церквою: побачили і жахнулися своєму відкриттю. Наш томос вони вважають значимим і для росіян

«Все, що пов’язано з томосом, зі ставленням до подій, для мене визначили події тринадцятого року, події, свідком яких я був особисто», написав на своїй сторінці в Facebook росіянин з Санкт-Петербурга Філіп Артуа.

 

«У Києві- я тоді спостерігав безперервно стрім відразу декількох джерел.

На самому початку Майдану, коли беркутня початку, б’ючи, йти в атаку, люди кинулися до Михайлівського собору, шукаючи укриття.

Українські священики зробили, негайно, не замислюючись, наступне:

– відкрили двері Храму для всіх, хто потребує допомоги і захисту.

– вдарили на сполох, закликаючи прихожан з’явитися і встати на оборону Храму і людей в ньому.

– допомагали зайти постраждалим, надавали першу медичну допомогу.

– вийшли і встали перед беркутньой, собою закриваючи прохід і так зупинивши її.

І після цього, всі місяці протистояння, вставали перед збройними силовиками і, користуючись своїм невеликим-то, в принципі, арсеналом – словом Пастиря та молитвою, намагалися зупинити кровопролиття.

Стояли годинами, днями, ночами, в лютий мороз, про себе явно не згадуючи.

Практично в той же час, на початку березня чотирнадцятого, ми в Санкт-Петербурзі вийшли до Казанського собору на Невському, вийшли в знак протесту проти кримнаша і війни з Україною.

Антивоєнних груп в соцмережах тоді майже не було, нас зібралося чоловік тисяча.

На, приблизно, три тисячі «космонавтів в броні».

У якийсь момент нас стали серйозно тіснити і люди, особливо літні, спробували зайти в Казанський, що б уникнути побоїв і затримання.

Біля входу їх зустріли служителі РПЦ, зачиняють двері з криками «вам тут не місце».

Я в той день почув від них чудову фразу:

– ви проти путина, а значить і проти його церкви, йдіть звідси.

Коментарі зайві.

Будучи християнином, я переконаний у відсутності необхідності будь – яких проміжних інститутів в спілкуванні людини з Богом, що не заважає мені глибоко поважати людей воцерковлених.

Але, РПЦ, стараннями пана Гундяєва, давно стала лише ідеологічним відділом АП РФ і нічим більше. При цьому мають сувору ієрархію і дисципліну, що діє у всіх підрозділах.

Усунення цієї, ворожої, повністю путіністського, структури з духовного життя України – просто необхідний крок на шляху виживання у війні з агресором, війні зі Злом.

Крок до Перемоги, а значить до життя і Свободи, причому не тільки для України, але і для Росії.

І добре, що це сталося саме в Різдво.

Зі Святом, друзі, нехай буде тепло в наших душах, в наших серцях ».

Соцмережі вибухнули коментарями на цю посаду:

«… Дяка вам, Незнайома друже Філіп Артуа! Додам, что тоді в Києві НЕ тільки в Михайлівському Соборі надавали медична допомога, притулок, годувать, и в римо- та греко-католицьких храмах. Наша група булу в лютеранській церкві. єдина церква, яка тоді закрила двері для прпотестувальніків – Лавра та церкви МП ».

«Сьогодні моя племінниця була присутня на Вечірньої службі в Михайлівському храмі, півчі, стояли не на хорах вгорі, а серед прихожан, і співали! Дуже красиво! Племінниця дзвонить мені і каже, що плакала від радості, а вона просто дівчинка, їй всього 26, і далеко не сентиментальна. Ми відстояли свою віру і це ще один цвях в кришку труни мерзенного карлика! »

Все буде Україна