«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Савік Шустер: Владислава Суркова пoбили після зустрічі в Парижі

Свіжим московським інсайдом поділився в ефірі передачі “Свобода слова Савіка Шустера” сам Шустер. Втім, плітка такої перестає бути, якщо вона є на відео. Автор показав відео, в якому відомий російський політаналітики розповідає про те, що було за лаштунками “нормандського саміту” в Парижі.

Савік Шустер представив своїм глядачам фрагмент інтерв’ю відомого російського історика і політичного аналітика Валерія Солов’я радіостанції “Ехо Москви”.

У нього, за словами самого Шустера, “хороші джерела в Кремлі”, і тому він знає, про що говорить. Так ось, Соловей повідав, що Сурков поплатився за невтішні для Росії підсумки зустрічі в Парижі не тільки морально, а й фізично. Валерій Соловей в інтерв’ю описує стан Путіна в Парижі. Він каже, що російський лідер був пригнічений і роздратований після зустрічі. “Звичайно, він ще вчора був дуже роздратований досить невдалими переговорами в Парижі, тому що їхав він туди з іншими очікуваннями. Це відомо. Тому що попередньо всі пункти порядку були узгоджені. Але в останній момент пан Зеленський по всіх узгоджених пунктів відмовив. Потім пішов скандал в російській делегації і деякі з членів делегації, особливо там один, постраждав морально, психологічно, ну і злі язики кажуть, навіть фізично “, – з усмішкою заявляє Соловйов.

“Це про Суркова, так?” – уточнює у нього ведучий “Ехо Москви”. “Я не буду називати прізвище. Сурков брав участь в узгодженні попереднього порядку. Було погоджено, на що Зеленський піде. Ну і нічого з цього він не став виконувати”, – ухильно відповідає Соловей.

Після того, як закінчилася трансляція цього фрагмента інтерв’ю, Савік Шустер звернувся до присутнього в студії Авакову: “Що ж там між вами сталося? Соловей вигадувати не буде, у нього є хороші джерела в Кремлі”.

“Джерела у нього хороші. Але мене там не було. У цей момент, коли вони сходили між собою з розуму”, – хитрувато посміхаючись, відповів глава МВС. Звичайно, він знає, та й всі інші члени української делегації теж в курсі, що там сталося (чутки швидко розлітаються не тільки по Кремлю, а й по Парижу), проте дипломатично воліють мовчати. “Я можу свідчити, як адвокат, в тому, що Арсен Борисович нікого не бив”, – доповнив Авакова представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков, який також там був присутній. Далі Аваков роз’яснив, що так схвилювало і посварило російську делегацію під час переговорів. Вся причина в тому, що Путін не очікував такої потужної і послідовної відсічі від новачка в політиці Зеленського. “Путін каже:” Давайте розводити вздовж всієї лінії розмежування “. Зеленський говорить:” Ну, хвилиночку, я порахував, ми так будемо розводити 20 років. Ви не можете просто вивести свої війська? І промайнуло:” Давайте, цей пункт повинні узгодити окремо радники”. Радники вийшли, і ми бачили психоз пана Суркова, який сказав: “Як це, ми так не домовлялися!”.

“Ми всі були, як скеля “, -розповів Арсен Аваков. “І пана Суркова дуже дратувало, що українська делегація горить на українській мові”, – додав Резніков.

Все буде Україна