«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шахов: українці можуть законно платити втричі менше за комуналку

Рішення просте, але чомусь влада досі надає перевагу чужим ресурсам

Під час традиційного брифінгу народний депутат від групи "Воля народу" Сергій Шахов спільно із колегами виступив за прийняття окремої програми модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства.

Вона передбачає можливість знизити тарифи на газ для населення за рахунок газу внутрішнього видобутку і посилити енергетичну безпеку країни. Причина такого поспіху, на думку політика, криється у численних аваріях на тепломережах під час опалювального сезону, які свідчать про критичність ситуації.

Шахов переконаний, що заборона олігархам на "газову монополію" у соціальних структурах зробить свою справу. Це допоможе знизити тарифи на блакитне паливо, якщо перейти на газ власного видобутку – суми у платіжках більше не будуть такими завищеними.

Однією з найбільших проблем депутат вважає корупцію, котра стоїть на шляху таких змін. Вона проявляється у тому що українці вже давно хочуть люструвати владу.

"Корупція - це вбивство. Коли вагітну жінку везуть по тим вибоїнах, по дорогам з яких чиновники вкрали гроші. Везуть жінку, щоб зробити кесарів, а жінка і дитина в дорозі вмирають. Корупція - вбивство, коли у чоловіка серцевий напад і скора допомога не може його довести і людина вмирає", - підсумував Шахов.

Верховна Рада не набрала необхідну кількість голосів за законопроекти 6271 і 6674, якими скасовувалося обов'язкове декларування доходів активістами на подачу ними спеціальних фінансових звітів. Парламент відмовився ухвалювати їх у першому читанні, а потім- направляти на доопрацювання в комітет або авторам. Як пояснив спікер ВР Ради Андрій Парубій, законодавчі ініціативи вважаються відхиленими.

За матеріалами

Все буде Україна