«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шахраї з Харкова виманили у бабусі вісім тисяч доларів: зібрала на похорон

Невідомі представилися правоохоронцями і сказали, що її син потрапив у ДТП і збив дитину

Вісім тисяч доларів виманили шахраї у пенсіонерки з Вінницької області. Їй подзвонили невідомі і представилися правоохоронцями, заявили, що син збив на машині 8-річну дівчинку. А щоб зам'яти справу – потрібні гроші. В результаті пенсіонерка під диктовку написала розписку, вклала туди гроші і віддала незнайомцю. Такі були умови.

"Це страшно. Прожити 77 років і потрапити в такий круговорот. Збирала баба на похорон, думаю, від дітей не бути залежною, вже зібрані, нехай лежать мої ці гроші", – каже потерпіла.

Коли син прийшов додому, жінка зрозуміла, що її ошукали. Відразу кинулася до справжніх правоохоронців, написала заяву. Шахраїв затримали. Тепер 26-ти і 27-річні жителі Харкова тепер можуть загриміти до в'язниці на три роки. Гроші пенсіонерці повернули.

Нагадаємо, раніше журналісти "Сегодня" розбиралися, як телефонні шахраї вимагають гроші у українців і що з цим робити. Головна проблема полягає в тому, що українське законодавство влаштовано таким чином, що покарати зловмисників практично нереально – власне, як і обчислити їх.

Також ми писали про відносно новий вид шахрайства в інтернеті– випадки, коли в соцмережах пропонують "пільгові кредити" під дуже низький відсоток.

Все буде Україна