«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шампуні більше не купую! Моє волосся тепер міцне, шовковисте і росте погодинно просто

Цей засіб створено спеціально для дітей, в тому числі і новонароджених, тому в його складі відсутні агресивні речовини, шкідливі барвники та інші добавки, здатні завдати шкоди і викликати алергію. Миття волосся за допомогою дитячого мила може дозволити собі будь-яка жінка, навіть з дуже чутливою шкірою. На думку трихолога, періодичне використання цього засобу дозволить волоссю відпочити від впливу активних і не завжди корисних речовин, що містяться в шампунях.

Дитяче мило розрізняється за своїм складом. Власницям сухого волосся необхідно вибирати брусок, в якому присутній вазелін. Такий засіб допоможе пом’якшити пасма, шкіру голови і позбавити від лупи.

Для волосся як жирного, так і нормального типу, підійде класичне дитяче мило без додаткових добавок. Важливо завжди уважно розглядати упаковку: якщо в складі присутні незрозумілі інгредієнти, дитячим таке мило не назвеш. Краще вибирати бруски нейтральних кольорів без яскраво вираженого запаху: у них менше або зовсім відсутні добавки.

Правила застосування

Намилювати голову цілісним шматком дитячого мила не варто, оскільки можна пошкодити структуру волосини і шкіру, пасма склеяться і будуть погано розчісуватися. Краще приготувати мильний розчин: його легше наносити і вимивати з волосся. Роблять його таким чином: 2 шматка дитячого мила подрібнюють на середній тертці і заливають півсклянкою гарячої води, в отриману кашку за бажанням додають ефірні олії.

Готовим шампунем миють голову як звичайно. Зберігати засіб можна в зручному флаконі з-під будь-якої косметики. Якщо волосся схильне до жирності, його слід помити приготовленим за цим способом шампунем з яєчним жовтком.

Після миття волосся дитячим милом його обов’язково потрібно сполоснути натуральним засобом. Для тьмяного, слабкого і сухого волосся підійде відвар ромашки, липи або звіробою. Жирне волосся треба споліскувати підкисленим лимоном або яблучним оцтом з водою.

Після процедури можна підживити пасма домашньою маскою з натуральних інгредієнтів, наприклад кисломолочних продуктів. Магазинні косметичні продукти в цей день використовувати не рекомендується.

Як часто можна вдаватися до допомоги дитячого мила? Жінки у своїх відгуках відзначають, що занадто сухе волосся краще мити ним не частіше одного разу в 14 днів. Сальні пасма рекомендується промивати мильним розчином кожні 2-3 дні. Якщо волосся зберігає жирність, хоч мий їх кожен день, можливо, проблема викликана неполадками зі здоров’ям, тому варто звернутися до фахівця.


Чи можна мити волосся рідким дитячим милом? Звичайно, засобом в такій формі користуватися набагато зручніше: не треба готувати миючий розчин, достатньо за допомогою дозатора видавити потрібну порцію і намилити голову. Крім того, витрачається воно економніше. Однак до складу дитячого рідкого мила часто додають барвники, ароматизатори та інші непотрібні волоссю інгредієнти. Краще застосовувати засіб, який містить натуральні екстракти рослин.

Користуватися дитячим милом для волосся не тільки можна, але і дуже корисно. У складі цього продукту найчастіше відсутні речовини, що шкодять пасмам і шкірі голови. Однак важливо не зловживати цим засобом, застосовуючи його в відповідності з типом і особливостями свого волосся. Пише - lisovasotnya.com

Все буде Україна