«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ще один прихід Московського патріархату перейшов в Помісну церкву України

Прихід св. Первомученика архідиякона Стефана, який раніше належав до Московського патріархату, вирішив приєднатися до Помісної церкви України.

Ця церква стала першим приходом колишньої УПЦ МП на Закарпатті, яка вирішила перейти в ПЦУ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт приходу.

"21 грудня 2018 настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з письмовим проханням про включення його в клір Закарпатської єпархії Православної церкви України", — йдеться в повідомленні. У відповідь на звернення єпископ Варсонофій вже видав Указ про включення приходу до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Уточнюється, що раніше даний приход, що перейшов в ПЦУ, входив до складу Мукачівської єпархії УПЦ МП (так званої "Мукачівської православної єпархії"). При цьому спочатку ця церква належала до УПЦ КП, але згодом перейшла під управління УПЦ МП. Слід зазначити, що в Московському патріархаті продовжують не визнавати результати Об’єднавчого собору в Україні.

Там запевняють, що проголошення створення єдиної української православної церкви не має ніякого значення, а УПЦ МП "жива і продовжує функціонувати" в Україні. Раніше ONLINE.UA повідомляв, що учасники "Всекозачого громадського центру" виступили за створення в Росії незалежної від РПЦ церкви. Отримати томос на автокефалію козаки хочуть за прикладом України — через Константинопольського патріарха Варфоломія. 

Все буде Україна