«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Що приготувати на Новий рік 2019: швидко, дешево і смачно

Що приготувати, щоб і смачно, і звично, але легко і просто?

Зробити традиційне застілля більш здоровим, але не менш смачним і святковим - реально. Про те, як не переїсти і відчувати себе відмінно 1 січня, розповіла керівниця українського Моз Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Що приготувати на гарнір

Традиційно за столом української сім'ї можна побачити пюре або жарке. Картопля не шкідлива, проте пюре на молоці або сметані – це зайві калорії і тяжкість в шлунку.

 

  • Альтернативою картоплі може стати зелений горошок. Його не треба ні чистити, ні різати – просто протушити.
  • Печений гарбуз – добре підійде до всього жирного за столом.
  • Ще можна вибрати запечену чи тушковану селеру, моркву і пастернак – в них мало калорій, корисна клітковина, і просте приготування.

 

Які напої вибрати

Від алкоголю краще відмовитися, тому що не існує безпечної дози, підкреслює Супрун. Якщо ж ви вирішили вживати алкоголь, робіть це свідомо: не треба закушувати без міри – це не врятує від сп'яніння. Вибирайте червоне вино – у ньому, на відміну від коктейлів або міцних напоїв, є хоч щось корисне.

Про десерти

 

  • Не намагайтеся вразити близьких кулінарними винаходами у вигляді тортів з кремом, рулетів або жирних пампушок. Це змусить їх переїсти і почувати себе недобре.
  • Як більш здорову альтернативу, виберіть сирник, ягідне желе або крем Каталана (іспанський десерт з молока, крохмалю, лимонної цедри, кориці і жовтка), банановий мус (банани, замочені горіхи, фініки і какао), домашнє імбирне печиво або печені яблука і груші .
  • А ось кутю замінювати нічим не треба. Цільнозернові пшениця, мак, горіхи, узвар і сухофрукти – все корисне!

Джерело

Все буде Україна