«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Щойно! Турчинов наказав готуватись до мобілізації

В Україні пройде мобілізація. Як з’ясували журналісти « Фрази », наказ про це віддав глава РНБО Олександр Турчинов.

Як повідомляє « Інтерфакс-Україна », за його словами, РНБО дав доручення Міністерству оборони і Генштабу ЗСУ «передбачити заходи часткову мобілізацію та уточнити Мобілізаційний план резервістів».

Відзначається, про це йдеться в рішенні РНБО від 26 листопада 2018 року «Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні». Їх своїм указом ввів президент Петро Порошенко.

Повідомляється: «Міністерству оборони України, Генеральному штабу Збройних сил України невідкладно в установленому порядку уточнити Мобілізаційний план Збройних сил України, зокрема обсяги призову резервістів оперативного резерву першої черги».

Також повідомляється, що «Генеральному штабу ЗСУ доручається невідкладно подати президенту пропозиції про введення в дію документів з питань застосування Збройних сил та інших військових формувань», Відзначається, що «Генштаб повинен невідкладно передбачити заходи часткову мобілізацію, організувати і провести навчальні збори з резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах ».

Відзначається, що також РНБО доручив Генштабу внести на розгляд пропозиції щодо залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Джерело

Все буде Україна