«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шкідлива користь: українцям розповіли, що робити з молодими овочами

Фахівець рекомендує відварювати молоді овочі та не використовувати відвар

Є такі овочі, які в ранньому вигляді містять велику кількість нітратів. Саме тому варто обмежити вживання таких продуктів у сирому вигляді. Про це розповіла гастрономічний експерт Ніна Кільдій.

Тести на нітрати виявили, що великі проблеми були з вмістом нітратів у редисці. При нормі 1500 мг на кілограм, показник нітратів досягав 2000-2300.

Фахівець радить не їсти буряк і моркву в сирому вигляді. Вона рекомендує відварювати овоч і не використовувати відвар, так як нітрати добре розчиняються у воді. Ніна Кільдій застерігає не їсти моркву в сирому вигляді і взагалі не захоплюватися її вживанням.

До речі, в раціоні кожної людини обов'язково повинні бути свіжі фрукти й овочі, кисломолочні продукти, останні можуть ефективно зміцнити судини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через високі цін нам доводиться економити і відмовляти собі багато в чому. І часто ми економимо на продуктах харчування, вибираючи продукти дешевші, не замислюючись про їх якість. Дієтологи розповіли, на яких продуктах ні в якому разі не варто економити.

Не варто економити і купувати дешеві десерти і випічку. Ви ризикуєте отримати неякісний продукт з великим вмістом шкідливого маргарину, замінників цукру та інше. Такими ласощами можна і отруїтися.

Оскільки какао-боби та какао-масло досить дорогі, тому і шоколад не може бути дешевим. Низька ціна говорить про те. Що цей шоколад не справжній і в ньому багато жирів-замінників.

Думка про те, що поголовно всі напівфабрикати шкідливі - повна брехня. Просто варто звертати увагу на ціну і склад, а ще на виробника. Адже, якщо кілограм пельменів коштує менше, ніж навіть половина кілограма м'яса, то хіба там може бути м'ясо?

Джерело

Все буде Україна