«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Штрафувати таки будуть: Закарпатські митники розповіли про покарання для "євроблях"

24 травня завершується пільговий період для митного оформлення автомобілів на "єврономерах". В ДФС Закарпатської області розповіли скільки потрібно буде заплатити штрафу, при порушенні митного законодавства.

 

Від дня вступу в дію змін до Митного кодексу, впродовж 180 днів, а саме до 24 травня, митне оформлення "євроблях", які прострочили терміни тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати митних платежів та добровільної сплати власника автівки коштів у сумі, що дорівнює розміру 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після зазначеного періоду, повідомили в ДФС у Закарпатській області, при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн, або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Також, за керування автомобілями, щодо яких порушено строки їх тимчасового ввезення та/або транзиту, для підприємницької діяльності, передача у володіння, користування або розпорядження особами, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту, передбачено штраф в розмірі 8 500 грн. При повторному правопорушенні – 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу.

Наразі відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів на іноземній реєстрації поки що не змінюється. Проте з 24 травня 2019 року такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

Зазначимо, що раніше в ДФС України заявили, що пільгові тари для розмитнення автівок продовжувати не будуть.

Нагадаємо, що станом на 10 січня, за новим законом, на Закарпатті розмитнили понад 3000 авто на єврономерах.

Ще на початку листопада, Верховна Рада підтримала законопроект по ніби зменшенню акцизного податку при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Загальну формулу розрахунку акцизу раніше опублікувало Mukachevo.net : базова ставка (акцизний податок) множиться на коефіцієнт двигуна (потужність двигуна ділиться на 1000) та вік машини (береться до уваги повний календарний рік).

Джерело

Все буде Україна