«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Син привів додому невістку. Мама відразу зрозуміла, що тут щось не так і oсь що зробила

Син привів додому невістку. Мама відразу зрозуміла, що тут щось не так і oсь що зробила. – Мамо, спасибі тобі У нас з чоловіком невелика сім’я, ми з Андрієм живемо в двокімнатній квартирі, і нам цього вистачає. А куди нам житло більше? Син уже як чотири роки живе самостійним життям, правда ще на свій дах над головою не накопичив, але перебувати в процесі.

Ми з Андрієм навіть пропонували продати нашу двокімнатну, купити собі однокімнатну квартиру, а залишки грошей віддати синові, щоб брав іпотеку, але:

– Мамо, тату, я все сам зароблю, вже дорослий, не можу я просто так у батьків такі великі гроші брати, якщо вже й хочете переїжджати в однокімнатну, то витрачайте залишки грошей на себе – відповів Григорій.

Ну ми і не стали синові заперечувати, все таки дорослий хлопець уже, 23 роки.

Дорослий і молодий, так би я його охарактеризувала, влюбливий. У Гриші серйозних відносин з дівчатами на моїй пам’яті ще не було. Але ось одного разу, телефонує і каже:

– Мамо, тут така справа. Як ви з татом дивитеся на те, щоб в суботу зустрітися в кафе, я познайомлю вас з моєю дівчиною, природно все за мій рахунок – твердо сказав син.

– Звичайно ми за – сказала радісно я і далі в розмові висловила синові, так би мовити, похвалу, адже ми з батьком вже розмовляли з цього приводу, і висловлювали один одному свої занепокоєння.

В результаті довгоочікуваний день настав, ми з чоловіком вбралися навіть з такого приводу, адже як ніяк в пристойний заклад йдемо, та й знайомство з другою половинкою сина, теж не на другому плані.

Зустрівшись біля входу і наш син був пристойно і строго одягнений, чого я зовсім би не сказала на рахунок його дівчини, з якою він тут же нас представив, звали її Вікторія.

Одягнена вона була в звичайні потерті джинси, футболку і шкіряну куртку. Але на вигляд Віка була досить-таки симпатичною зовнішності, великі карі очі, світле волосся. Мені відразу стало зрозуміло який тип жінок подобається моєму синові.

Той вечір пролетів досить швидко, Віка здебільшого мовчала, в принципі у мене склалося на той час про неї позитивне враження, але я сама від тебе не чекала, що це думка ніби по клацанню пальців взяла і змінилася.

Віка явно подавала знаки нашому синові, щоб той щось нам розповів, але ніяк не говорив. У підсумку Вікторія звернулася до нас і каже:

– Ми з Грицем чeкаємо дuтину, я вже на третьому місяці знаходжуся, саме цікаве, нам доведеться переїхати до вас, адже Гриші потрібно більше працювати, щоб утримувати сім’ю, а квартиру знімати буде виходити накладно.

Я навіть і не відразу зрозуміла, яку реакцію мені варто видати, радість чи ні.

– Як, Вікторія, ви вaгітні? Гришо, але чому ти так довго мовчав про ваші стосунки, ви так довго вже зустрічаєтеся? – цікавлюся я.

– Та ні, місяці три-чотири – знизуючи плечима відповідає син.

Подальший вечір я вже погано пам’ятаю. Наприкінці тижня до нас дійсно вони переїхали, ми з чоловіком дали згоду, а куди діватися.

Ось тільки я відразу знала що щось тут недобре, не схоже це на мого сина, і я мала рацію, ось тільки пізніше.

Віка не працювала, вона була старша за мого сина на два роки, сиділа цілими днями у нас вдома. Відразу з моменту прибуття до нас в квартиру вона сказала:

– По дому справами займатися я не буду, будь ласка без мене, я в пoложенні, ну а далі буду з дитиною, сама думаю розумієте.

Ми з чоловіком були здивовані такій поведінці майбутньої невістки, а син лише знизував губами в цей час.

І дійсно, допомоги від неї було ніякої, вона лише витрачала гроші мого сина і їла в будинку за наш рахунок, а так само пролежувати диван в залі перед телевізором.

З сином я намагалася поговорити з приводу того, що відбувається, ось тільки толку вже ніякого і не було.

Ось тільки одного разу все різко змінилося, поки Віка була у ванній, на її тумбочці біля дивана продзвенів телефон кілька разів, це були смс повідомлення від якоїсь Влади:

– Та перестань, коли ти вже скажеш що не вaгітна?

– Перестань, залиш цього хлопця і їх батьків.

Ось такі два повідомлення. Я їх сфотографувала на свій телефон, щоб показати синові.

Синові я не відразу розповіла про це, почала лише натякати, говорила що Віка нам не підходить, надійною дружиною не буде, хоч це було видно і так, але син не особливо йшов на контакт.

В остаточному підсумку довелося-таки показати фотографію. Увечері вже ця дівчина зібрала свої речі і поїхала.

– Мамо, спасибі тобі, ти ж скільки мені натяків робила, а я не розумів і не вірив зовсім. Тату, ти подивись яка у нас мудра мама, ех де б і мені таку дружину знайти – сказав Гриша.

– Синку, то, що ти називаєш мудрістю, це всього лише великий багаж життєвого досвіду за моїми плечима, я ж теж була молодою дівчиною, і я все прекрасно в цьому житті розумію – відповіла я синові.

Через півроку син зустрів ту саму, не менше красиву, але головне розумну і люблячу його дівчину, а ще через три місяці вони одружилися. Тепер будемо в надії і в очікуванні онуків.

Источник

Все буде Україна