«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ситуація критична: МВС введе нові дорожні правила

В патрульні групи увійдуть працівники Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії України

Стало відомо, що національна поліція повинна до 23 липня затвердити і ввести в дію План невідкладних комплексних заходів щодо посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час термінового селекторної наради, присвяченої стану безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба відомства. В патрульні групи увійдуть працівники Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії України. Пости будуть щільно розміщуватися на трасах міжнародного значення.

"До 23 липня всі керівники територіальних органів повинні направити затверджені плани виконання заходів. У цьому плані повинні бути чіткі і детальні заходи, конкретні виконавці та терміни. Протягом доби сили патрульної поліції і групи реагування повинні взяти під контроль основні автомобільні шляхи державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом. Це стосується, в першу чергу, трас у напрямку Південних регіонів і країн ЄС. Всі наряди ми підсилюємо військовими і автотехнікою Нацгвардії", - сказав Яровий.

Також, заступник голови Національної поліції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич підкреслив, що ситуація на дорогах України на даний момент критична:

"І ми негайно будемо виправляти. У нас є достатньо сил і засобів. В середньому за добу до патрулювання залучено 1,5 тисячі патрульних і груп реагування ГУНП. З 21 липня спільно з територіальними підрозділами Укртрансбезопасности ми організуємо проведення спільної перевірки додержання правил і умов перевезення громадян. Особлива увага - автовокзалів, місць стоянки і відстою транспорту", - сказав він.

Джерело

Все буде Україна