«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Скрябін живий: легендарного музиканта увічнили в гігантських масштабах (фото)

Мурал можна побачити на вулиці Римарській

Харківські художники нарешті завершили роботу над портретом легендарного музиканта Кузьми Скрябіна, якого не стало три роки тому. Тепер в центрі міста красується величезний мурал, арт-об'єктом можна помилуватися на вулиці Римарській. Про це на своїй сторінці в Facebook пише Олександра Малиновська.

Фронтмен легендарного українського гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року в дорожньо-транспортній пригоді неподалік від села Лозуватка в Криворізькій області. Винних в аварії так і не знайшли, а справу закрили.

Слідство встановило, що позаду Toyota Скрябіна їхав ще один автомобіль. Технічні показники автомобілів, які стали учасниками ДТП, були в нормі. На тілі Кузьми знайшли пошкодження, що з'явилися незадовго до смерті, вони характерні для водія, - йдеться в експертизі технічного стану транспортних засобів.

Представники МВС заявили, що причиною аварії стало перевищення швидкості Андрієм Кузьменком, який не впорався з керуванням на слизькій дорозі з затяжним поворотом. Власне тому він і зіткнувся з молоковозом. Глава департаменту комунікації МВС Андрій Шевченко розповів, що цю версію підтвердила не одна експертиза.

Разом з тим звучало повідомлення, що на місці ДТП нібито був ще один свідок - Дмитро Ященко, який наполягав на тому, що аварія не була нещасним випадком, а спланованим вбивством. Однак він плутався в свідченнях, говорив загальними фразами, а потім і зовсім перестав відповідати на дзвінки слідчих. Зокрема, відомо, що у так званого свідка є кримінальне минуле і він дуже переживав за власну безпеку.

"Заяви Ященка спростовані показаннями справжніх свідків, очевидців і підтвердження не знайшли", - заявив Шевченко, підкресливши, що це був нещасний випадок, і вигадувати якісь теорії змови немає сенсу.

Джерело

Все буде Україна