«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Слідом за Саудівською Аравією, нанести удар по Росії на енергоринку збирається і Катар. Подробиці

Саад Шеріда аль-Каабі, як повідомляє видання «Апостроф», заявив про намір Катару істотно наростити обсяги видобутку скрапленого газу в найближчі кілька років. За словами виконавчого директора державної катарської компанії Qatar Petroleum, нарощування обсягів буде дуже великим.

Аль-Каабі підкреслив, що в ситуації, що склалася багато видобувних компаній змушені скорочувати виробництво через просілі ціни на «блакитне паливо». Однак до Катару це не відноситься, оскільки Qatar Petroleum з точки зору витрат на видобуток є найбільш ефективною компанією в світі. Вже до 2025 року обсяги виробництва скрапленого газу планується наростити до 110 мільйонів тонн (в 1,5 рази), а до 2027 року обсяги виробництва мають зрости до 126 мільйонів тонн.

Нарощування обсягів виробництва зрідженого газу Катаром стане серйозним ударом по Російській Федерації. Не варто забувати, що на європейському ринку ціни на «блакитне паливо» вже опустилися нижче рентабельності компанії Газпром. При цьому поступове збільшення виробництва як мінімум сповільнить зростання цін, а то і зовсім призведе до їх подальшого зниження.

Все буде Україна