«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Слуга народу” Вікторія Вагнер: “Мій чоловік віддав життя в бою під Іловайськом не для того, щоб… “

Народна депутатка, член фракції “Слуга народу” Вікторія Вагнер повідомила, що утрималася під час голосування за законопроєкт “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей”, так званий закон “Про ОРДЛО”.

Про це на вона написала на своїй сторінці в Facebook.

“Цим законом передбачена амністія особам, що вбuвали та катували українських військовослужбовців та українських громадян. Цим законом дозволяється створення загонів “народної міліції”, що по-перше суперечить Конституції, а по-друге, фактично легалізує незаконні збройні формування”, – написала вона, додавши, що як народний депутат складала присягу, де зобов’язувалася неухильно додержуватися Конституції України та законів України.”Крім того, мій чоловік, Владислав Ковальов, і його побратими загuнули в бою під час прориву Іловайського оточення не для того, щоб я, в українському парламенті, амністувала їхніх убuвць”, – додала Вагнер.


Нагадаємо, 12 грудня, Рада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу на рік.Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року воїни сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські війська і терористи обстріляли коридор, яким, згідно з домовленістю, мали виходити українські військові. ГПУ оприлюднила фінальні результати розслідування трагедії. Згідно зі звітом ГПУ, під Іловайськом співвідношення сил України і агресора становило: особовий склад – 1 до 18; бронетехніка – 1 до 16; артилерія – 1 до 15, “Гради” – 1 до 24, а російські окупанти вбили 366 українських воїнів. Ще 429 – були поранені, 300 – потрапили в полон.

Все буде Україна