«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смертельна ДТП у Харкові: мажор може уникнути в'язниці за амністією – юрист б'є на сполох

Мажор з Харкова, який влаштував смертельну ДТП, може вийти за амністією, якщо не вжити екстрених заходів у Раді.

Микола Харківський підпадає під амністію за проектом закону про амністію до 30-х роковин Незалежності України, який зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. Закон можуть ухвалити вже найближчим часом, що дозволить мажору уникнути кримінальної відповідальності та вийти на волю.

Про це на своїй сторінці  в соціальній мережі Facebook повідомив харківський юрист Ігор Черняк, звернувшись до цілої низки депутатів Ради із закликом заблокувати ухвалення закону в поточній редакції, оскільки вона дозволить  харківському мажору вийти зі слідчого ізолятора та уникнути судового покарання.

"Остання "зрада" на сьогодні, якій ще можна запобігти. Звертаюся до депутатів ВР Юлія Світлична, Yaroslav Yurchyshyn, Oleksandr Bakumov, Maria Mezentseva та всім іншим, щоб Закон НЕ БУВ прийнятий у поточній редакції, яка дозволяє 16-річному гонщику уникнути відповідальності та спокійно продовжити вбивати людей на вулицях Харкова!" – зазначив він.

За словами юриста, амністія поширюється на неповнолітніх. У ній передбачено винятки, проте у випадку з Миколою Харківським вони не працюють. "Вчинений ним злочин за законом вважається ненавмисним. Він не підпадав би під амністію, якби перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Але, за офіційною інформацією поліції, він був тверезий, а тому у разі ухвалення закону в нинішній редакції є всі перспективи його звільнення прямо у залі суду. PS Так, потрібен репост і максимальне публічне розголос!" - підкреслив Черняк.

Юрист просить максимально поширити інформацію та чинити публічний тиск на депутатів з метою уникнути ухвалення закону у нинішній редакції. Черняк також нагадав про наслідки резонансної ДТП зі схожими наслідками, що сталася у Харкові у листопаді 2020 року. Завдяки публічному розголосу зам'яти справу та уникнути наслідків для винуватців ДТП не вдалося. "Пам'ятаєте страшну ДТП, яка сталася 7 листопада минулого року на проспекті Науки? Те саме, коли WV під керуванням громадянина Єгипту збив людей, які стояли на острівці безпеки?  Одна з постраждалих Тетяна Веселова згодом померла в 4-й невідкладності, так і не приходячи в свідомість Дуже тяжкі травми отримав 10-річний Артем Колесник .

Тоді багато хто говорив: втече, відкупиться, вирішує і все в цьому дусі. Отже, доповідаю шановній громадськості. Наше адвокатське об'єднання ACF Partners прийняло на себе захист інтересів потерпілого хлопчика Артема буквально за кілька днів після ДТП. Слідство було проведено дуже швидко і без будь-яких зволікань і затягувань. Експертиза підтвердила провину Хенді Алі, а також водія іншого автомобілю WV Ігоря Лебедя. Згідно з висновками експертів, швидкість автомобіля під керуванням Хенді Алі становила понад 110 км/год. Власне, це повторення історії Зайцева - Дронов. Наразі Хенді Алі продовжує перебувати під вартою. При цьому з його боку було виплачено компенсацію заподіяної шкоди сім'ї 10-річного Артема. Інший водій під домашнім арештом.

Справа вже розглядається Дзержинським судом. Слід віддати належне судді Ігорю Семриду: ні затримок, ні тяганини, все дуже оперативно й у суворій відповідності до КПК України, а отже, є шанси, що крапка в цій справі буде поставлена ​​вже скоро і ніхто не зможе уникнути відповідальності. 
 

Все буде Україна