«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сьогодні Стьопі було б 21. А знаєте що найбільше вразило тeрoриcтa який стpaтив цього хлопця.

У липні 2014 року всю Україну потрясла звістка про смерть 16-ти річного патріота Степана Чубенка

23 червня 2014 року хлопець повертався від товариша з Києва на поїзді додому у Краматорськ. Їхав через Донецьк, де був затриманий бойовиками з батальйону «Керч», за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. 18 Сьогодні Стьопі було б 21.

А знаєте що найбільше вразило тeрoриcтa який стpaтив цього хлопця.  Бити неповнолітнього хлопця бандити почали ще в Донецьку. Потім відвезли до ГорбачевоМихайлівки, де після страшних катувань розстріляли. Розстріляли за любов до рідної землі.

Степан займався футболом, грав за команду “Авангард” Краматорськ, мріяв стати професійним воротарем. Вболівав за донецький «Шахтар», відвідував його матчі в Донецьку, їздив з командою по іншим містам України. З друзями організував команду КВК, яка їздила виступати в різні міста України. Також з друзями Степан опікувався дитячим будинком в Краматорську.

Вони часто відвідували малюків, привозили їм іграшки, одяг, книжки, ласощі. Своїй дівчині Степан говорив, що коли вони одружаться, народять одну дитину і ще двох всиновлять. З початком проросійських виступів в Україні у 2014-му Степан з друзями брав участь в мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську.

Хлопці носили воду, продукти, засоби гігієни українським військовим, які прибули в місто. Під час обстрілу він допомагав спускатися у сховище літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі ДНРівський прапор.

Коли у квітні 2014-го російські бойовики захопили місто, мати відвезла Степана до своїх батьків в Росію, але через місяць він повернувся, заявивши, що не хоче ховатися «як пацюк» у важкі для країни часи. Перед тим як вбити підлітка, терористи його довго катували про це свідчать переламані кістки та вибиті зуби Степана.

За вбивство Степана Чубенко суд засудив троїх терористів Погодіна В. В., Москальова Ю. А. та Сухомлинова М.В. до пожиттєвого терміну ув’язнення, нажаль вирок не можливо привести до виконання по простів причині.

Дані особи переховуються від правоохоронних органах в Росі. Дуже цікава деталь, перед самим розстрілом з ніг Степана було знято кросівки, комусь з терористів вони сподобались. Один з нелюдів які вбивали Степана був вражений тим що під час катувань, хлопець не просив його помилувати, а лише стогнав від болю і дивився на своїх катів ненависним поглядом.

Степана було вбито трьома пострілами в голову. Під час проведення слідчих дій було задокументовано численні переломи кісток та п’ять вибитих зубів у хлопця. Степан Чубенко народився 11 листопада 1997 року, на момент смерті йому було 16 років. Пам’ятаємо наших героїв. Пам’ятаємо якою ціною відстоювалась наша Незалежність.

Джерело

Все буде Україна