«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Соня Кошкіна : Без сліз, злості і одночасно гордості читати це неможливо. Але потрібно.

На своїй сторінці в Фейсбук Соня Кошкіна написала допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Без слез, злости и одновременно гордости за страну и наших людей читать это невозможно.
Но нужно.
Что и прошу вас сделать

«До  України   потрапляєш, наче в Голлівуд»: зустріч полонених в Борисполі

О 21:36 на злітну смугу виїхав літак з 76-ми звільненими українськими громадянами. Президент Володимир Зеленський зазначив, що було звільнено 81 людини – 76 прилетіли, п’ятеро залишилися з сім’ями на окупованих територіях. Першим з літака вийшов танкіст ВСУ Богдан Пантюшенко. Він потрапив в полон в січні 2015 року під час боїв біля селища Спартак поблизу Донецького аеропорту. Людей випускали групами, де на смузі їх зустрічали рідні, друзі, близькі. Після всіх звільнених відвезли в київську лікарню «Феофанія» на медогляд.

Максима Теорентера бойовики «ДНР» назвали агентом СБУ і засудили на 14 років за нібито замах на тоді організатора «ДНР» Олександра Захарченка (в 2018 був убитий в Донецьку – LB.ua).

Я родом з Лиману під Слов’янськом, в Донецьку працював. Був в полоні чотири роки за «замах на конституційний лад Донецької народної республіки», а реально ми захищали країну. Вірили, що нас поміняють, більше нічого не було крім віри. Це були чотири роки боротьби за своє життя і честь, повірте, свободу хочуть у нас забрати, – емоційно розповідає. – З приводу тих, хто залишається, на 32-й колонії ще 15 осіб і кожен день ловлять, тому що люди не згодні так жити. В Україні потрапляєш ніби в в Голлівуд, просто переїжджали «кордон» вже це Голлівуд. Там особи, стан тонне, навіть не уявляєте наскільки там згубно бути. Півроку був підвал – кожен день тортури: і струмом, і водою, і голодом. Я був в ізоляції, дуже страшне місце, все що знали, то застосовували.


Едуард Алоян був осуджен в «ЛНР» до 12-ти років позбавлення волі за «держзраду», бойовики звинуватили чоловіка в шпигунстві на користь ВСУ. – Я повернувся з полону «ЛНР», був засуджений за «зраду батьківщині» на 12 років. Просидів майже два роки. Все інше – без коментарів.

Олександр Тимофєєв – колишній технолог Донецького м’ясокомбінату, його затримали на блокпосту «Оленівка» 26 грудня 2017 року. За мірками бойовиком, сім’я Тимофєєва була занадто «заможній», так як у них були дві квартири, машина.

Два роки був у полоні «ДНР», мене засудили за шпигунство на користь України. 26-го числа нас вивели 50 осіб, зачитали прізвища 32-х і ми почали заповнювати документи. Я б багато чого розповів, але не можна, тому що там ще багато людей в полоні і кожне необережне слово вийде боком. У нас тільки на таборі залишилося 20 осіб, а ще ж є інші табори в СІЗО. Взагалі, я був в ізоляції – гестапо НГБ, потім СІЗО, потім 32-я колонія. Скажу так, в СІЗО ми сиділи в тих умовах, де карають простих кримінальників. Те, що для них покарання, для нас були будні.

Все буде Україна