«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

США розглядають можливість розміщення постійного військового контингенту в Україні, - американський дипломат Вершбоу

Сполученим Штатам і НАТО необхідно розглянути можливість постійної присутності на території України.  Про це в інтерв'ю виданню "Гордон" заявив відомий американський дипломат і колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу.

 У відповідь на питання про створення військової бази НАТО на території України як реакцію на експансію Росії американський дипломат зазначив, що Вашингтону необхідно почати переговори з союзниками по НАТО в рамках програми зобов'язань щодо забезпечення безпеки України ще до того, як її членство в Організації стане можливим.

 

Image

 

"Я рекомендував розглянути можливість постійної присутності НАТО або США на українському навчальному полігоні, щоб росіяни кожен день могли бачити, що НАТО прихильний безпеки України та її майбутньої інтеграції. Деякі з моїх колег запропонували присутність в Одеському порту, щоб була якась спільна військово-морська координація  на постійній основі ", - сказав він.

 За його словами, розміщення контингенту НАТО в Україні може розколоти Альянс, крім того, в НАТО зараз далекі від ідеї почати бойові дії за цілісність України.  Однак на першому етапі присутність американських військових на українській території буде доцільним.  Це не тільки дасть сигнал російській владі, а й стримає Москву від продовження агресії в акваторії Чорного моря.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна