«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

СТАЛО ВІДОМО, КОГО ПЛАНУЮТЬ ПОЗБАВИТИ СУБСИДІЙ

Наразі 300 тисяч безробітних перебувають на обліку в центрах зайнятості

Безробітні українці, які стоять на обліку в центрах зайнятості, занепокоєні новиною, що їх позбавлятимуть субсидій. Досить швидко в інтернеті розповсюдилася інформація, що їх навмисно знімуть з обліку. Людям нібито пропонують всілякі вакансії, які не підходять. Про це повідомляє Finance.UA.

Наразі 300 тисяч безробітних перебувають на обліку в центрах зайнятості. І далеко не кожен знайде потрібну роботу. Своєю чергою, хто довго обиратиме серед вакансій – втратить статус безробітного.

"За відмову від двох варіантів роботи людина знімається з обліку, тому що не бажає працевлаштовуватись", – зазначає начальник відділу центру зайнятості Тетяна Говорун.

Це означає автоматичну втрату допомоги із безробіття, та навіть більше – можливість отримувати субсидію.

"Якщо людина працездатного віку не хоче працевлаштовуватись, не перекваліфіковується, така людина отримувати субсидію не може", – повідомляє керівник Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Якщо людина десятиліттями показує відсутність доходів, то виникає природне питання, а чи не отримує вона тіньові доходи. Таким чином, на сьогоднішній день всіх цих людей ми додатково перевіряємо", – пояснює Музиченко.

Як повідомлялося раніше, відтепер отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Джерело

Все буде Україна