«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Стало відомо, скільки чоловіків в Україні отримують допомогу при народженні дитини

За даними Мінсоцполітики, таких чоловіків в країні понад 15 тисяч

Понад 15 тисяч чоловіків отримують допомогу в Україні при народженні дитини, повідомили агентству УНН в прес-службі Міністерства соціальної політики.

"За даними центрального сховища соціальної допомоги Мінсоцполітики станом на 01.01. 2019 кількість батьків (чоловіків), які отримують допомогу при народженні дитини, становить 15 170 осіб", – розповіли в Міністерстві.

Право на отримання грошової допомоги при народженні дитини в Україні має один з батьків або опікун, який проживає з дитиною.

Сума виплат не залежить від кількості дітей в сім'ї і становить 41 280 гривень. Грошові виплати здійснюються одноразово в сумі 10 320 гривень, а інша частина коштів виплачується рівними частинами протягом наступних 36 місяців – по 860 гривень на місяць.

Нагадаємо, з вересня 2018 року уряд України запровадив ще один вид соціальної підтримки батьків – "пакунок малюка", який формувався на основі опитування молодих мам. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, список необхідних речей буде розширено з лютого 2019 року. Пише - ukr.segodnya.ua

Все буде Україна