«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Стерненко: Напередодні нападу на неї ми розмовляли, і Катя сказала що абсолютно впевнена у причетності поліції...

Катерина Гандзюк після замахів на мене та Віталій Устименко зробила дуже багато для того, щоб паралельно розслідувати ці злочини.

Напередодні нападу на неї ми розмовляли, і Катя сказала що абсолютно впевнена у причетності поліції до спроб позбавити життя активістів. А вже на ранок наступного дня на неї вилили літр концентрованої сірчаної кислоти.

Минуло три місяці, а замовник/посередники і досі на волі. Їх досі не покарано. Весь цей час нам навколомусорські істоти розповідали, яка Гандзюк погана, що замах на неї можна виправдати і все не так однозначно.

Це ж повторювали і мусора, котрі взагалі затримали стрілочника Новікова. При цьому нас звинувачували у тому, що «сіємо атмосферу ненависті», нібито не допомагаємо слідству і мало не самі на себе нападаємо. І це кажуть не бабці біля під‘їзду.

Це озвучують офіційні особи з владними повноваженнями. Катя весь цей час терпіла пекельні муки. Вона казала, що навіть на перев‘язку її возять під загальнии наркозом. Вона відчувала невимовні страждання, але усе одно боролась та не збиралась здаватись.

Але сьогодні її страждання закінчились. Катерини більше нема.

Якою б не була офіційна причина смерті — її вбив цей напад. Її вбила бездіяльність поліції. Її вбило мовчання тих, хто мав можливості та повноваження для покарання замовника. Але цього не було зроблено.

Кров Каті насамперед на руках міністра МВС. Того, чиї підлеглі саботують слідство. Чиї шавки відкрито погрожують продовженням терору. Чиї підлеглі не були покарані за ув‘язнення непричетного Новікова. Міністра, котрий ні слова не сказав попри 55+ напади на активістів по всій країні.

Кров її і на руках президента, котрий теж не промовив ні слова за ці три місяці. А в заяві після смерті Каті каже, що ми маємо допомогти поліції. І ні слова про замовника.

На руках генпрокурора. Бо саме прокуратура здійснює нагляд за діями поліції. І відповідальна за той треш, що ми споглядаємо.

Водночас і ми винні у тому, що вона померла, адже, хоча і робили усе, що могли, цього виявилось недостатньо. Бо терпіли терор і довзоляли йому тривати і надалі.

Якщо смерть Катерини не спричинить гучних відставок і посадок, то висновок може бути тільки один:

Діюча влада дійсно причетна до вбивств, замахів та нападів на тих, хто її критикує.І допоки не сидітимуть замовники ця теза буде аксіомою.

Сергій Стерненко

Джерело

Все буде Україна