«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Суд взяв під варту 16-річного винуватця смертельної ДТП у Харкові

Київський районний суд Харкова взяв під варту без права на заставу 16-річного винуватця смертельної аварії в Харкові Миколу Харківського.

Джерело: засідання суду, "Суспільне.Харків"

Деталі: Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб. 

Сторона захисту клопотала про цілодобовий домашній арешт для хлопця. 

 

Неповнолітній відмовляється від показів. У судовому засіданні він вибачився перед родиною загиблого та постраждалими.

Пряма мова Харківського: "Хочу попросити пробачення за те, що сталася дана ситуація. Не хотів, щоб таке сталося. Повністю шкодую, приношу свої вибачення потерпілим. Людині, який їхав на Chevrolet... Його родичам приношу вибачення. І повністю шкодую, що так вийшло".

Деталі: Обвинувачення відзначило, що автівку 16-річному хлопцю придбали батьки. На них, за словами прокурора, складуть адмінпротокол за невиконання батьківських обов'язків. 

 

Батько Харківського був присутній у судовій залі. 

За словами прессекретаря Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, автомобіль Інфініті рухався зі швидкістю 180 км за годину. 

Ознак сп'яніння у неповнолітнього водія не виявили. 

Адвокат хлопця відзначила, що поки не обговорювала питання оскарження запобіжного заходу. За її словами, вона отримує погрози через те, що виступає захисником Харківського у суді.

Захисниця сказала, що Харківський не пам'ятає обставин ДТП та чи був він за кермом. Сам підозрюваний заявив, що в автівки "відмовили гальма".

Що було раніше: Поліція затримала 16-річного водія Інфініті, який на великій швидкості виїхав на червоне світло і спричинив смертельну аварію у Харкові.

Все буде Україна