«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Супрун роз’яснила, як будуть працювати лікарні при воєнному стані

З введенням в Україні воєнного стану доступ цивільного населення в медустанови і правила отримання медичної допомоги не зміняться. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, МОЗ та Міноборони прийняли спільний наказ, щоб всі захисники українських кордонів і національної безпеки при необхідності могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема – в умовах воєнного стану.

При цьому в кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, які при необхідності готові надати необхідну спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу військовим.

У цих закладах все цивільні жителі будуть отримувати лікування без змін. У той же час в них є резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів.

Одночасно кожна установа охорони здоров’я може прийняти не менше 10-15 військових. Нагадаємо, воєнний стан вводиться в ряді регіонів України з 28 листопада терміном на 30 днів.

 

Все буде Україна