«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Таке сталося вперше: Винищувачі Британії підняли через групу російських бомбардувальників

Британські винищувачі Typhoon перехопили та супроводили чотири військові російські літаки за межі зони інтересів Великої Британії. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

Винищувачі Typhoon підняли з військового аеродрому в шотландському Лоссімуті. До них з Оксфордшира приєднався літак-паливозаправник Voyager.

Їх підняли після того, як в зоні інтересів Великої Британії помітили два російські Ту-95 та два Ту-142. "Наші винищувачі Typhoon супроводжували російські літаки за межі зони інтересів Британії. Російські бомбардувальники жодного разу не входили до суверенного повітряного простору Великої Британії", - заявили в Королівських повітряних силах країни.

У повітряних силах додали, що вони регулярно перехоплюють, ідентифікують та супроводжують російські літаки, які "проходять транзитний міжнародний повітряний простір у межах зони інтересів Великої Британії".

Сфера інтересів включає міжнародний повітряний простір, за який держава несе певну відповідальність, наприклад управління повітряним рухом. Суверенний повітряний простір пролягає над територією країни.

Все буде Україна