«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Такого не буде навіть взимку: синоптики розповіли про страшний рекорд жовтня

Перший сніг випаде вже взимку

У другій половині жовтня українцям доведеться пережити морози до -12 градусів, а от сама зима, хоч і буде холодною, але снігу чекати не доводиться. Таку інформацію озвучила в ході прес-конференції завідувач відділом кліматичних досліджень інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова, як повідомляє видання Ліга. Вона повідомила, що перша декада жовтня пройде без опадів по більшій частині, а ось у другу половину прийдуть страшні морози, які експерт назвала "зимовими процесами".

"Такої температури не передбачається навіть в листопаді-грудні. До 18 жовтня з півночі варто чекати на похолодання. Спочатку до -4 градусів на півночі, а далі до -6, -8 градусів морозу вже на сході", - повідомила Мартазінова.

Сильні опади варто чекати 15-17 і 20-24 жовтня переважно на півдні. Експерт розповіла, що після 20 жовтня стане холодніше, температура повітря 25-26 жовтня опуститься до -10, -12 градусів.Мартазінова зазначила, що в кінці листопада випаде перший сніг у більшої частини країни.

"Не слід чекати в цьому році зими з морозами, однак окремі дні виявляться досить холодними. Ця зима пройде швидше, ніж торішня. Снігу буде мало, здебільшого він виявиться мокрим", - повідомила експерт.

Жінка натякнула, що будуть холодними кінець грудня - початок січня. Вона каже, що вночі температура в даний період часу буде дорівнювати -18, -20 градусів.

Лютий, як повідомляє фахівець, виявиться більш м'яким, ніж його попередники, в середньому температура повітря буде до -1, -2 градусів.

Джерело

Все буде Україна