«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ТАРИФИ ПІД ЯЛИНКУ: З НОВОГО РОКУ ВАРТІСТЬ ТЕПЛА І ГАРЯЧОЇ ВОДИ ЗРОСТЕ МАЙЖЕ НА ЧВЕРТЬ

В Україні затвердили нові розрахунки вартості комунальних благ.

Національна комісія, що регулює комунальні послуги, підвищила тарифи на гарячу воду і централізоване опалення. Нові платіжки українцям почнуть приходити з Нового року, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Причиною перегляду тарифів стала нова вартість газу – восени Кабінет міністрів підвищив ціну блакитного палива для населення. "Отже, зростання вартості природного газу на 23,5% призводить до необхідності підвищення тарифів на постачання теплової енергії для побутових сподивачів в середньому на 18%", - пояснила голова НКРЕ КП Оксана Кривенко. У табличці, котру вона оприлюднила, серед лідерів здорожчання Сумщина – у Шостці тариф у підприємства, що обслуговує більше ніж половину міста, зростає на 24%.

Тарифний подарунок під ялинку від національної комісії, що регулює комунальні послуги. НКРЄКП підвищило тарифи на гарячу воду і централізоване опалення. Нові платіжки стануть приходити від нового року. Відсоток зростання тарифів по регіонах різний. 
Нові тарифи на тепло Нацкомісія встановила лишень для своїх ліцензітів, а це всього половина постачальників по країні. Решта підійматимуть тарифи на місцевому рівні. Так, у Києві планують підвищити на 22%, тобто гігакалорія тепла зросте гривень на 300. А за куб гарячої води доведеться платити всі 100 гривень. "З 1 січня планується запровадити ці тарифи. Тобто перші квитанції мають отримати у лютому", - пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Тим часом у Нацкомісії поспішають підбадьорити населення тим, що електроенергія дорожчати не буде, принаймні, найближчим часом.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання енергетики та комунальних послуг, затвердила збільшення тарифів на постачання тепла для 18 компаній-виробників тепла. Рішення було ухвалене на засіданні державного регулятора. Нові тарифи на теплопостачання почнуть діяти від першого січня 2019 року. Таким чином було офіційно затверджено ухвалене урядом рішення про підвищення цін.

Кореспондент ТСН Інна Боднар 

Джерело

Все буде Україна