«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тепер водії можуть не брати з собою права: Кабмін спростив життя автолюбителям

Кабмін прийняв постанову про введення електронних прав і свідоцтва про реєстрацію авто, також підтримав законопроект про спрощення процесу присвоєння і видачі номерних знаків.

Про це повідомляє прес-служба МВС. Відзначається, що це частина проекту “Держава в смартфоні”. Вже зовсім скоро буде створено мобільний додаток з генерування електронних прав і техпаспорта. Тепер водіям не потрібно буде щодня брати з собою права, а власникам авто – брати техпаспорт. Документи в смартфоні матимуть однакову юридичну силу, як і паперові. І тепер поліцейські не будуть карати водіїв штрафами за забуті права. Прем’єр-міністр підкреслив, що до 2024 року буде прийнято багато подібних ініціатив.

Арсен Аваков з цього приводу пояснив:

Електронне посвідчення водія та цифрові номерні знаки – сучасний сервіс МВС

Сьогодні Кабмін підтрімав ініціатіву МВС и прийнять Постанову для включення електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засоби, а такоже підтрімав наш законопроєкт относительно Спрощення процесса прісвоєння и відачі номерних знаків.

Що це означає?

Сьогодні підтвердженням права на керування автотранспортом є пакет документів: посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засоби. Відсутність у водія при Собі ціх документів є адміністратівнім порушеннях и карається штрафом. Тільки в течение 9 місяців нінішнього року за це Порушення прітягнуто до відповідальності около 160 тисяч осіб.

Однако, если слідуваті духу, а не букві закону – поліція винна карати нема за Відсутність папірця – а за Відсутність законного права Керувати транспортом!

Тому Ми пропонуємо ввести новий сервіс: можлівість с помощью мобільного додатка “Дія” генеруваті електронні права и техпаспорт. ЦІ цифрові документи будут мати таку ж Юридична силу и так само засвідчуваті особу водія, як и їх “тверді” аналоги.

Підкреслю: цифрові документи – додаткова можлівість, а не обов’язок. Звічайні, паперові документи залішаються. КОЖЕН водій сам вірішує, что Йому зручніше.

Новий сервіс – Спільний проєкт МВС и Мінціфрі: ми Готуємо відомчій алгоритм, а колеги Розробляють мобільний додаток.

Запустіті “Дію” в дію планується в грудні нінішнього року.” – пояснив Аваков.

Все буде Україна