«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Терміново! Зеленський повідомив Україні пречудову новину, потужності вистачить: Добра звістка

Українська медицина не дозволяє вести розробку вакцини проти коронавірусу COVID-19, визнав президент Володимир Зеленський. Він наголосив, попри це потужності держави дозволяють виробляти готовий препарат.

Про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки до Миколаївської області.

За словами президента, від початку пандемії одним із завдань української влади став збір усіх медичних фахівців.

“У НАС Є ГЕНІАЛЬНІ МЕДИКИ, І ЦЕ ПРАВДА. ТЕХНІЧНО МИ ЖОДНІ ВАКЦИНИ НЕ МОГЛИ ВИРОБЛЯТИ, НІ РОЗРОБЛЯТИ З ТОЧКИ ЗОРУ НАУКИ — ТЕХНІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ НАУКИ МЕДИЧНОЇ ТЕЖ НЕМАЄ. ЗА ВСІЄЇ ПОВАГИ, ЩЕ РАЗ, ДО НАШИХ МЕДИКІВ І ВЧЕНИХ. ДО НИХ НЕМАЄ ЗАПИТАНЬ, ВОНИ МОЛОДЦІ. АЛЕ НІЧОГО НЕ БУЛО ЗОВСІМ, ЛАБОРАТОРІЙ ЖОДНИХ НЕ БУЛО, ВИРОБНИЦТВА ВАКЦИН — СКАЖУ ВАМ ВІДВЕРТО, НИНІ ВЖЕ Є ДЕКІЛЬКА ПІДПРИЄМСТВ, ЯКІ ГОТОВІ МАСОВО ВИРОБЛЯТИ”, — ПОЯСНИВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Він додав, наразі Міністерство охорони здоров’я веде переговори з країнами, де розробляють різні вакцини проти нової інфекції. Київ готовий до масово виробництва її навіть для постачання в інші країни як допомоги.

Водночас перед урядом повстала проблема створення власних дослідницьких центрів для роботи над вакцинами.

“ПИТАННЯ ГЛОБАЛЬНЕ ПРО НАУКУ, ПРО МЕДИЦИНУ, ПРО РОЗРОБКУ ВАКЦИН НА МАЙБУТНЄ, ТОМУ ЦЕ ЗАВДАННЯ ВЖЕ ПОСТАВЛЕНО. МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я І ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ОКРЕМО ЗБИРАЮТЬ УЧЕНИХ, МИ РОБИТИМЕМО ОКРЕМИЙ ЦЕНТР, ЗБИРАТИМЕМО НАЙКРАЩИХ ВЧЕНИХ УКРАЇНИ, ЩОБ МИ З ВАМИ ПЕРЕД БУДЬ-ЯКИМИ МАЙБУТНІМИ ВИКЛИКАМИ БУЛИ ГОТОВІ. НА ЦЕ ПОТРІБЕН ЧАС, АЛЕ Я ВВАЖАЮ, ЩО У НАС, ЯКЩО Є БАЖАННЯ, ТО ВСЕ ІНШЕ МИ ЗРОБИМО”, — РЕЗЮМУВАВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Крім того, під час презентації стратегії розвитку Миколаївщини Президент Володимир Зеленський озвучив формулу «успішного майбутнього» для України.

«Є ПРОСТА І ЗРОЗУМІЛА ФОРМУЛА, ЗА ЯКОЮ МИ ПОВИННІ РУХАТИСЯ В НАШЕ СПІЛЬНЕ УСПІШНЕ МАЙБУТНЄ, ВОНА ЗВУЧИТЬ ТАК: «УСПІШНИЙ ГРОМАДЯНИН – ЦЕ УСПІШНА ГРОМАДА, УСПІШНА ГРОМАДА – ЦЕ УСПІШНИЙ РЕГІОН, УСПІШНИЙ РЕГІОН – ЦЕ УСПІШНА УКРАЇНА. САМЕ ТОМУ УКРАЇНА – ЦЕ ТИ». ЦЕ НЕ ПРОСТО КРАСИВИЙ СЛОГАН, ЦЕ НАШ З ВАМИ ДОРОГОВКАЗ ДО НОВОЇ, КОНКУРЕНТОЗДАТНОЇ, СИЛЬНОЇ, А ОТЖЕ, ЗАМОЖНОЇ ТА ЩАСЛИВОЇ УКРАЇНИ», – ЗАЯВИВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Зеленський підкреслив, що розвиток і рух вперед України неможливий, якщо кожна область не розуміє своєї місії.

«ЧЕРЕЗ ЦЕ ВИНИКАЮТЬ ПИТАННЯ – А ЯКА ДЕРЖАВА УКРАЇНА? ВОНА АГРАРНА ЧИ ВОНА ІНДУСТРІАЛЬНА, ВОНА МОРСЬКА ЧИ ВОНА КОСМІЧНА АБО ТУРИСТИЧНА? НА ЩО РОБИТИ СТАВКУ: НА ІТ, НА МЕТАЛУРГІЮ, НА ОПК, НА ТРАНЗИТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ ЧИ ЕКОПРОДУКТИ? ВІДПОВІДЬ ПРОСТА – ВСЕ ЦЕ І Є УКРАЇНА, ВСЕ ЦЕ І БАГАТО ІНШОГО МИ ПОВИННІ ПЕРЕТВОРИТИ НА ІСТОРІЮ УСПІХУ. ДЛЯ ЦЬОГО СТВОРЕНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ОБЛАСТЕЙ, КОЖНА З НИХ ПОВИННА РОЗУМІТИ СВОЇ ПЕРЕВАГИ, СВІЙ ПОТЕНЦІАЛ, А НАЙГОЛОВНІШЕ – РОЗУМІТИ В ЧОМУ ЇЇ НЕВІД’ЄМНИЙ ВНЕСОК У СПІЛЬНУ ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ», – НАГОЛОСИВ ПРЕЗИДЕНТ.

ДЖЕРЕЛО:KORUPCIYA.COM

Все буде Україна