«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Терпець урвався": анонсовано серйозний удар Заходу по Росії

Після невиконання Росією вимог США з хімічної зброї, використаної під час замаху на колишнього розвідника Сергія Скрипаля, в дію вступить ще одна хвиля санкцій, які завдадуть серйозного удару по економіці РФ.

Таку думку в інтерв'ю виданню "Апостроф" озвучив експерт-міжнародник Григорій Перепелиця, за словами якого інцидент у Солсбері став спусковим гачком - терпець у Заходу урвався.

Експерт вважає, що санкції, які ввели проти Росії за анексію Криму і невиконання Мінських угод не мають серйозного впливу на Кремль.

"Іншою буде наступна хвиля санкцій, які введуть через три місяці після невиконання ультимативних вимог США у зв'язку з отруєнням Скрипаля. Ці вимоги фактично неможливо виконати, адже як Росія може допустити інспекторів на свої хімічні об'єкти і дати гарантію більше не використовувати хімічну зброю? Росія ніколи не дасть таких гарантій. А без них запустять другу хвилю санкцій, значно жорсткіших - від яких дійсно може постраждати економіка Росії", - пояснив він.

Перепелиця зазначив, що Росія, з одного боку, готується до цього. А з іншого, вважає, що це блеф, що Америка не наважиться. Крім того, безпосереднім виконавцем санкцій є президент США Дональд Трамп, а він залежний від російського президента, наголосив міжнародник.

"Залежний, тому що скомпрометований діями Путіна і російських спецслужб, і щодо його зв'язків із Росією ведеться слідство. Тобто, на думку Путіна, Трамп може виконувати зобов'язання щодо санкцій, але не до кінця. Тобто Росія грає в цю гру, розуміючи, що навіть жорсткі вимоги можна якось обійти. Так само, як робила це чотири роки тому", - підсумував він.

Джерело

Все буде Україна