«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тимчук: Щодо стратегії Кремля на період виборів в Україні. За інформацією групи ІС, в кінці вересня ...

Щодо стратегії Кремля на період виборів в Україні.

За інформацією групи ІС, в кінці вересня президент РФ В.Путін затвердив концепцію і стратегію (загальні напрямки) дій Кремля на період президентських і парламентських виборів в Україні.

За нашими даними, відповідно до затвердженої В.Путіним стратегії, виконавцям в особі держструктур і «неурядових організацій» РФ в частині, яка їх стосується, доручено сконцентрувати основні зусилля не тільки на виборах Президента України в 2019 році, а й паралельно на підготовці до наступних за ними парламентськимх. При цьому, поставлено завдання забезпечити широкомасштабну організаційну, фінансову та інформаційну підтримку як відкритих, так і завуальованих проросійських сил. Також в стратегії визначено, що питання об’єднання цих сил в єдину партійну або блокову структуру є другорядним і не принциповим.

При цьому, В. Суркова і його команді політтехнологів вдалося переконати В.Путіна в тому, що централізоване керівництво штабів проросійських кандитатів під егідою єдиної команди політтехнологів (за нашими даними, мова йде про команду В.Медведчука) несе в собі ряд організаційних ризиків, пов’язаних з давніми особистими конфліктами в середовищі українських олігархів і міжгруповими протистояннями серед українських політиків проросійському табору.

Крім того, згідно з концепцією Кремля, російська фінансова і медійна підтримка «своїх» політиків в Україні буде здійснюватися, виходячи з готовності цих політичних діячів в перспективі публічно визнати російську анексію Криму і реалізовувати проект федералізації України.

У той же час, згідно з концепцією, В. Суркова знято питання щодо обов’язкової підтримки позиції УПЦ МП з питання автокефалії УППЦ. Тому в Москві вже не наполягають на тому, щоб українські політики, на яких робиться ставка, обов’язково декларували своє неприйняття щодо надання автокефалії УППЦ. Це обгрунтовується тим, що на період парламентських виборів в Україні Кремлем планується долучити до числа московських агентів впливу ряд політиків з Києва та центральній частині України, де електорат в більшій мірі підтримує ідею створення УППЦ.

Дмитрий Тымчук

Джерело

Все буде Україна