«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тимошенко йде в Президенти

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір балотуватися в Президенти на дострокових виборах, які відбудуться 25 травня цього року. Про це вона заявила на прес-конференції.

"Я планую балотуватися на посаду Президента України", - заявила Тимошенко.

"29 березня на з'їзді я буду просити" Батьківщину "офіційно висунути мене кандидатом на найвищу посаду держави", - сказала вона.

"Я думаю, сьогодні всі розуміють, скільки навколо мого кандидатства в Президенти ведеться розмов. Я уважно читаю Facebook, інші джерела, і добре знаю про досить великі хвилі питань, чому я прийняла рішення балотуватися ", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр озвучила шість причин, за якими вона вирішила йти на дострокові президентські вибори.

Перша з них, за її словами, - можливість створити країну з чистого аркуша. "Немає такої країни де в двадцять першому столітті можна було б почати будувати країну з чистого аркуша. Тому ми робимо це не тільки для України. Якщо наші дії будуть успішними, ми змінимо весь світ", - заявила Тимошенко. При цьому вона додала, що зможе впоратися з цим завданням. "Майбутній Президент повинен мати інтелектуальні організаційні здібності, мати зв'язки з інтелектуальними колами в світі. Я думаю, що зможу з цим впоратися", - зазначила Тимошенко.

Другою причиною Тимошенко назвала свій тюремний досвід: "Те, що я, як політик, випробувала на собі у в'язниці, не уявляє собі більшість тих, хто представляє народ у Верховній Раді, на Банковій і в Кабміні". За її словами, щоб виправити усталену систему може тільки людина, яка через неї пройшла.

Третя причина - боротьба з олігархією. Екс-прем'єр впевнена, що викорінить це явище з українських реалій, перемігши на президенських виборах. "Олігархи - не просто грубе слово, а система відносин між великим, тіньовим в тому числі, бізнесом і владою на всіх рівнях. Олігархія несумісна з тим, що ми хотіли бачити в результаті реформ", - заявила Тимошенко. При цьому вона додала, що великий бізнес залишиться, але він втратить вплив на політику.

Четвертою причиною Тимошенко назвала той аргумент, що вона ефективніше всіх, серед відомих їй на сьогоднішній день кандидатів в Президенти, зможе побороти корупцію в країні. "Я - єдина людина серед лідерів партій, яка дійсно може продемонструвати, як треба згортати корупцію цілими пластами", - заявила Тимошенко, згадавши при цьому 2000 рік та свою "війну" проти "РосУкрЕнерго". "Крім того, я професійно знаю, як зробити, щоб народ зрозумів, що нова Україна після революцій чує кожного громадянина", - додала також вона.

П'ятою причиною Тимошенко вважає думку, що вона є кандидатом національної єдності, оскільки має підтримку в Західній Україні, а третину життя прожила на Сході - в Дніпропетровську.

І останньою шостою причиною, яка спонукала її балотуватися на пост Президента країни, стали дії президента Росії Володимира Путіна. "Перед тим, як йти на прес-конференцію, я прочитала повідомлення компетентних органів США про те, що агресія Путіна може продовжитися на сході і півдні і може мати такі трагічні наслідки, як ми бачимо в Криму.

Сьогодні більшість українців прагнуть до захисту і хочуть жити в країні, в якій їм буде комфортно. Я зможу створити потужну систему оборони країни, професійну армію і зробити все, для того, щоб наша армія отримала найкращу зброя. Я знаю, що зможу зробити все, щоб захистити нашу країну і розраховувати на те, що ми повернемо Крим ", - резюмувала екс-прем'єр.

Як повідомляв MIGnews.com.ua, майже чверть жителів України готова підтримати Петра Порошенка на президентських виборах, про що свідчать дані соцдослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "СОЦИС", Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), соціологічною групою "Рейтинг" і центром Разумкова і презентованого в середу, 26 березня Комітетом виборців України (КВУ). Так, на голосуванні 25 травня Порошенко готові підтримати 24,9% опитаних респондентів. Другу позицію займає Віталій Кличко - 8,9%, а третю Юлія Тимошенко - 8,2%. Сергія Тігіпка, в свою чергу, підтримують 7,3% виборців, а кандидатуру Михайла Добкіна - 4,2%.

Все буде Україна