«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Тисячу за вакцинацію" можна буде витратити на канцтовари, газети та спорттовари: Кому та коли розширять перелік послуг

Вакциновані підлітки зможуть витрачати "тисячу Зеленського" не лише на театри, кінотеатри, покупку книг та авіаквитків, а також на газети, журнали, спорттовари та оплату навчання. Перелік послуг у рамках програми "єПідтримка" розширили для підлітків 14-17 років, зазначають Патріоти України.

Це рішення парламентарії ухвалили 2 лютого. Коли воно набуде чинності, наразі не анонсується. Перелік послуг, на які українці можуть витратити 1000 гривень у "Дії", поступово розширюють, щоб і надалі стимулювати громадян вакцинуватися. Крім того, таким чином надається підтримка сферам бізнесу, які найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Таким чином, було вирішено, що вакциновані підлітки після досягнення 14 років за умови проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 зможуть витратити "тисячу Зеленського" на оплату занять у гуртках та секціях, а також на навчання у ПТУ та професійних коледжах. Старші зможуть розрахуватися цими грошима за навчання в університетах та інститутах.

Крім того, використовувати "тисячу за вакцинацію" можна буде на харчування у закладах освіти; проживання у гуртожитках на час навчання; шкільне приладдя та канцелярію; газети та журнали; товари спортивного призначення.

Витратити отримані гроші потрібно протягом 4-х місяців з моменту зарахування її на поточний рахунок одержувача. Якщо "ковідні" гроші не будуть витрачені після закінчення цього терміну, то протягом 10 днів банк поверне їх собі на рахунок.

Все буде Україна