«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Трамп зробив несподівану пропозицію Путіну

Трамп запросив Путіна в Білий дім

Буквально днями з'ясувалося, що помічник президента РФ Володимира Путіна з міжнародних справ Юрій Ушаков розповів досить цікаву інформацію журналістам. Як виявилося, під час телефонної розмови 20 березня президент США Дональд Трамп запропонував Путіну провести зустріч у Вашингтоні. Про це пишуть росЗМІ.

"Коли президенти розмовляли по телефону, то Трамп запропонував провести зустріч у Вашингтоні. [Коли?] Не обговорювалося. Після цього стався черговий збій у наших двосторонніх відносинах, висилка дипломатів, закриття генконсульства. На цей крок російська сторона була змушена де-факто дзеркально відповідати. З 20 березня конкретних обговорень можливості зустрічі не велося", - поінформував Ушаков.

Нагадаємо, що США приготувало три варіанти відповіді на причетність Росії до отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії. Радники президента США Дональда Трампа, відразу після отруєння Скрипалів, представили йому три варіанти розвитку подій, які були описані як "легкий, середній і важкий".

В ході "легкого" варіанту передбачалося вигнання приблизно 30 шпигунів, а також збереження російського консульства в Сіетлі.

"Середній" варіант передбачав висилку 48 дипломатів з посольства у Вашингтоні і 12 в місії ООН в Нью-Йорку, а також закриття консульства в Сіетлі. Як відомо, саме цей варіант вибрав Трамп у кінцевому підсумку.

Варто відзначити, що Росія раніше вже відповідала на дії Великобританії у зв'язку зі справою про отруєння колишнього подвійного розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії і вирішила вислати 23 британських дипломатів із країни. При цьому офіційний Лондон впевнений, що Москва стоїть за атакою на агента, а Кремль вперто заперечує ці звинувачення.

Все буде Україна