«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ТРУПОМ ЗАХАРЧЕНКО ПРИКРИЛИ ПРОВАЛ НА ФАНАРІ

Трупом Захарченко прикрили провал на Фанарі

Вчора відбулося дві гучні події: візит Гундяєва на Фанар і ліквідація т.зв. керівника “ДНР” А.Захарченко.

Перша подія була сьогодні “холодним душем” для РПЦ-ФСБ, тому що, незважаючи на шантаж і погрози з боку Москви, а також купу витрачених американських доларів, на Фанарі делегації РПЦ сказали, що Томосу про автокефалію УППЦ бути і крапка. Гундяєв, який і так не хотів їхати до Вселенського Патріарха на очікувану всіма “ганьбу”, після зустрічі з Варфоломієм вийшов не «в дусі” і відразу ж поїхав в аеропорт, де кинув російським пропагандистам “кістку”, що все мовляв “добре”. ..

Це “добре” і інші “позитивні моменти” візиту Гундяєва на Фанар російська пропаганда почала розповідати російському обивателеві, замовчуючи про те, що Фанар рішуче налаштований на надання Томосу про автокефалію УППЦ. Крім того, інформація про це все одно почала просочуватися і потрібно було терміново міняти порядок денний.

Тому в ФСБ вирішили поєднати приємне з корисним ліквідувати Захарченко і тим самим просунути на посаду т.зв. керівника “ДНР” свою людину, а також повністю змінити інформаційний порядок.

Як відомо, відхід Захарченко був уже вирішений в контексті майбутньої стратегії Кремля по впихування ОРДЛО назад в Україну, але на Луб’янці дуже боялися, що Сурков провернить комбінацію і замість Захарченко, який поїде жити по сусідству з Плотницьким, поставить іншу свою людину і збереже статус кво .

Так що, ФСБ проваливши стратегічний напрямок по Україні, вирішило відігратися на тактичному рівні – “мокнув” Суркова і ГРУ ліквідацією Захарченко, а також перекривши його трупом в інформаційному просторі свій провал з Томос.

Alexander Kovalenko

Джерело

Все буде Україна