«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Це було честю для мене»: Меркель залишила пост глави своєї партії після 18 років на ньому

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 7 грудня виголосила останню промову ролі глави своєї партії Християнсько-демократичний союз і залишила пост.

Меркель подякува однопартійцям за можливість очолювати ХДС упродовж 18 років. Зокрема, 13 з них вона була канцлера.

«Це було величезним задоволенням і честю для мене», — зазначила Меркель.

Вона також зауважла, що партії слід дивитися вперед, а не назад: з новими людьми, але з колишніми цінностями.

«У такі часи, як зараз, ми будемо захищати наші ліберальні погляди і наш життєвий порядок, як у своїй країні, так і за кордоном», — додала кацлерка.

Цього ж дня на з’їзді партії оберуть нового лідера союзу. Головними претендентами на цей пост вважають Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка наслідувати політику попередниці, і Фрідріха Мерца, якого називають противником політики Меркель.

28 жовтня 2018 року Меркель заявила, що не буде переобиратись на посаду канцлера Німеччини у 2021 році. Це означає, що наступні три роки будуть останніми у кар’єрі Меркель на посаді.

14 жовтня у німецькій федеральній землі Баварія обирали парламент. Керівна партія Баварії — Християнсько-соціальний союз, яку очолює дійсний міністр закордонних справ Горст Зеєгофер — вперше втратила абсолютну більшість з часів Другої світової війни.

Це значна поразка і для канцлерки Ангели Меркель, адже її партія «Християнсько-демократичний союз» перебуває в альянсі з ХСС. Однією з причин поразки керівної партії в Баварії було незадоволення місцевими мешканцями міграційної політики уряду Меркель, особливо такі настрої притаманні гірським районам Баварії, де у 2015 році були табори для тисяч біженців.

Також вперше до баварського ландтагу потрапила правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» (АдН), здобувши 11 %, яка є антагоністом політики Меркель щодо біженців. За даними опитування німецького телеканалу ARD у вересні 2018 діяльність ХДС/ХСС підтримують 28% німців.

Джерело

Все буде Україна