«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Це ганьба і капітуляція": сильний пост Валєтова про Донбас

Я – принциповий противник війни, кровопролиття, насильства та іншого неподобства. Я не люблю революції, вони ніколи не приводять до влади порядних людей. Вони ніколи і нічого не покращують, навіть в довгостроковій перспективі. Революції – це уроки для того, щоб революції уникати.

Але … Це зовсім не означає того, що між війною і безчестям я виберу безчестя. Закликати до миру, коли на тебе напали, пограбували, витерли об тебе ноги – це ганьба і капітуляція. Говорити про мир з Росією зараз – це ганьба і зрада.

Окупація Криму, вторгнення на Донбас – це не те щоб недружній акт, це прямі акти агресії, тепер нормальні відносини можливі тільки після повернення територій, компенсації збитку і зміни правлячої верхівки РФ.

На даний момент ми знаходимося в стані війни з РФ і те, що вона неоголошена і гібридна, не робить її миром. Капітулювати в ній – це перестати бути країною. Я за мир всіх і з усіма, але після нашої перемоги і на наших умовах. Перемога – це не підірвати Кремль і не проїхатися в Абрамс по Тверській.

Перемога – це повернути своє і зробити так, щоб більше ніколи і ні одна сволота! Загалом, хріновий з мене пацифіст, але як можна миритися з тим, хто, вибачте, ссит тобі в обличчя, я не розумію. Світ – дуже тендітна штука. По ньому можна молотком.

Ian Valietov

Джерело

Все буде Україна