«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Це наш обовязок!'' Варфоломій звернувся із потужним закликом до України

Вселенський Патріарх Варфоломій звернувся до українців напередодні 85-х роковин Голодомору і пояснив своє рішення надати автокефалію Українській православній церкві.

"Молячись за упокій душ померлих і за загоєння цієї болючої рани у свідомості вашої благословенної нації, ми нагадуємо всім людям доброї волі, що Церква не терпить несправедливості або будь-якої сили, спрямованої на підрив суспільної згуртованості", — йдеться у його заяві на сайті УПЦ у США.

За словами Патріарха, Константинопольська церква щорічно в молитві згадує жертв Голодомору.

"Неприпустимо, що Вселенський Престол залишався б байдужим, коли православні люди, такі, як український народ, страждають і шукають рішення церковних проблем, які мучать їх протягом століть. Ми втручаємося тому, що це наш обов'язок", — заявив Варфоломій.

Він додав, що рішення Константинополя базується "на істинах і традиціях церкви, а не для себе і не для демонстрації світової сили або влади".

"Тому так само, як ми надали автокефалію усім помісним церквам, Священний Синод вирішив надати автокефалію багатостраждальній Православній церкві в Україні, щоб вона приєдналася до повноти православ'я в єдності і внутрішньому світі", — завершив Варфоломій.

Джерело

Все буде Україна