«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Це розкол!'' Білоруська церква оголосила бойкот Константинополю через автокефалію України

Білоруська православна церква звернулася до Константинополя із закликом не надавати автокефалію Українській православній церкві.

З таким зверненням виступив митрополит Мінський та Заславський Павло на прес-конференції в Мінську. Він назвав процес отримання Україною Томосу "розколом усього світового православ'я".

"Наша заява складена таким чином, щоб закликати і патріарха Варфоломія, і Синод Константинопольської церкви переосмислити ухвалені рішення і зробити все можливе, щоб дезавуювати або відкликати, зупинити цей процес, який сьогодні приймає чіткі форми церковного розколу всього світового православ'я", - сказав глава БПЦ.

Він додав, що у зв'язку з нещодавніми подіями церква призупинила служіння з єпископатом Константинопольським, а також скасувала участь у всіх заходах, де головують представники Константинополя, "щоб якось протверезити гарячі голови". При цьому митрополит зазначив, що "це ще не розрив".

"Це заклик, спроба звернутися до патріарха Варфоломія призупинити це діяння, що може привести до розколу", - сказав митрополит Павло.

Джерело

Все буде Україна