«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Це запорука єдності'': патріарх Грузії підтримав Україну на шляху до автокефалії

У п'ятницю, 5 жовтня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій обговорив із Грузинським патріархом Іллею ІІ надання Єдиній Українській Православній Церкві автокефалії.

Парубій закликав патріарха підтримати ініціативу, інформує прес-служба ВРУ, і розповів про військову агресію Росії проти України.

"Український Парламент - ВРУ, президент України, всі ієрархи Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, частина архієреїв Московського Патріархату в Україні звернулися до Всесвятійшого патріарха Варфоломія з проханням надати Єдиній Українській Православній Церкві Томос про автокефалію, адже цього хочуть більшість православних українців, це запорука єдності нашої церкви, це запорука єдності нашого народу", - зазначив голова Верховної Ради.

Зі свого боку патріарх Ілія зазначив, що Грузинська церква щодня гаряче молитися за мир і єдність у братській Україні.

 "Ми розраховуємо, що ця складна проблема в Україні буде вирішена позитивно. Грузинська Православна церква теж пройшла дуже складний шлях до отримання автокефалії", - сказав патріарх.

"Знаю точно, що братський грузинський народ і його церква завжди з нами", - прокоментував Парубій підсумки зустрічі на своїй сторінці у Facebook.

Джерело

Все буде Україна