«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ціною життя: як за кордоном калічать українських заробітчан

Досить часто українці в Польщі піддаються нападам

Останнім часом зафіксовано багато випадків, коли українці отримують травми або стають жертвами насильства під час заробітків за кордоном. Так, роботодавці не дуже поспішають допомагати нашим. Адже багато з них працювали в чужій країні нелегально, а господарі бояться штрафів, пише Обозреватель.

Завалило в будинку

В липні троє чоловіків із Закарпаття отримали серйозні травми на будівництві в центрі Праги. Там стався обвал будівлі, що звалилися два поверхи. Українці працювали на будівництві нелегально. Серед постраждалих - двоє з Хуста і один з Виноградова. Останньому дісталося найбільше, у нього травма хребта. Хлопець вперше приїхав на заробітки.

Відірвало руку

У січні українка Олена Романенко позбулася руки, коли працювала у пральні в селищі Любонь, Польща. Великих травм можна було уникнути, якщо б власник пральні не заборонив рятувальникам розрізати машину болгаркою. Чоловік хотів зберегти техніку.

Про це Олена розповіла у своєму відеозверненні в YouTube.

"Машина, на якій я працювала, дуже часто ламалася. Так часто, що нас перекидали з однієї машини на іншу", - розповіла українка.

Олена згадує, що коли одне простирадло затягнуло в машину, вона стала витягувати її рукою, але машина стала затягувати і саму дівчину.

Напади у Польщі

Досить часто українці в Польщі піддаються нападам. Так, у травні в селі Глоскув у Польщі невідомий побив українця. Він з друзями повертався з магазину, коли на нього напав поляк. З травмою голови він потрапив до лікарні Варшави.

В Італії гинуть українки

У січні в Неаполі на залізничних коліях знайшли тіло 30-річної Оксани Яцків. У цю країну Оксана приїхала працювати разом зі своєю мамою з Тернопільщини. Мама тиждень розшукувала Оксану, поки не знайшла її в морзі. На батьківщині у неї залишилося двоє маленьких дітей.

А в листопаді в Італії знайшли тіло української перекладачки Софії Мельник. Її з обриву скинув чоловік, з яким вона проживала.

Джерело

Все буде Україна