«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Творці українського суперкару Hymera представили компактний електромобіль (ФОТО)

Українець Андрій Джазовський, що створив суперкар Hymera, представив новий електромобіль, який вже через два місяці має стати серійним. Компактний міський електрокар Kugel вироблятиметься у м. Малага (Іспанія). Перші замовлення новинки надійшли від влади Монако, а також від українського еко-поселення під Борисполем, інформує Аuto24.

Від нинішніх конкурентів Kugel відрізняється кулеподібним кузовом зі склопластику, що дозволяє виготовляти його дрібносеріями на невеликому підприємстві, а не на автозаводі. Панелі кузова можуть бути різних кольорів, також спеціальні варіанти розробляються для служб доставки. 

Над дизайном автівки працював Dejan Hristov. Електромобіль доступний у двох варіантах: три- та шестимісному. Місце водія в Kugel знаходиться посередині, двоє пасажирів переднього ряду розміщені трохи позаду. Kugel оснащений 3,3-кіловатним електромотором, крутний момент якого становить 130 Нм. Запас ходу може коливатись від 180 до 220 км (з опційним зарядним пристроєм), а повністю акумулятор заряджається за 20 хвилин. На даху Kugel розміщені сонячні батареї, які вдень забезпечують роботу кліматичної системи. Також передбачається накопичувач, який віддаватиме зібрану панелями електроенергію для світлотехніки.

Габарити тримісної моделі – 2,7 м у довжину, 1,55 у ширину та 1,56 у висоту, колісна база становить 1 867 мм. Авто може взяти на борт 250 кг (кабріолет – 230 кг).

Джерело

Все буде Україна