«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Франції росіянин побив двох українок через українську музику – МЗС відреагувало

Поліція Франції розслідує побиття двох українок, ймовірно, росіянином через те, що вони ввімкнули і слухали українську музику, а посольство України взяло справу на особливий контроль.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У понеділок віцепрезидент Союзу українців Франції Володимир Когутяк повідомив, що напередодні ввечері у муніципалітеті Рокбрюн-Кап-Мартен "двох українських дівчат побили росіяни за те, що вони слухали українську музику".

Когутяк також оприлюднив фотографії українок.

 

Місцеве видання Monaco-Matin зазначає, що постраждалі – Аліна та її мати Олена з міста Ізюм Харківської області, які виїхали до Франції 19 квітня. На той час Ізюм було окуповано російськими військами.

Як розповіла Аліна, вони з матір’ю прогулювалися набережною і слухали українську музику з телефона. У цей момент вони зустріли чотирьох чоловіків.

"Один із чоловіків побіг на нас. Він ударив мене в обличчя. Я впала на землю, і він ударив мене. Він ударив мою матір три рази", – пригадує дівчина. Лікарі діагностували в Олени зламаний ніс, а в Аліни – болі в ногах і голові.

За словами Аліни, нападник був росіянином: "Коли він заговорив, ми зрозуміли"

Речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко увечері в понеділок сказав, що українське посольство в Парижі взяло на особливий контроль справу побиття двох українок.

Все буде Україна