«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У МВФ підтвердили намір дати транш Україні

Очільниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард підтвердила, що попри запровадження воєнного стану фонд продовжить співпрацю з Україною.

28 листопада Лагард провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком.

«У мене сьогодні була конструктивна розмова з президентом Порошенком, у якій ми обговорили стан угоди stand-by. Президент поінформував мене про основні показники бюджету на 2019 рік, який нещодавно був схвалений парламентом і який наразі розглядають співробітники МВФ. Його попередня оцінка є задовільною, тож ми очікуємо, що цей процес незабаром завершиться. Ми також обговорили можливу технічну допомогу з боку МВФ, спрямовану на покращення податкового адміністрування та більш сприятливу податкову систему, забезпечуючи при цьому сталість боргового навантаження», — заявила очільниця фонду після розмови.

Також Лагард підкреслила, що під час розмови з Порошенком вони «підтвердили позитивні стосунки та співпрацю між Україною та МВФ».

У МВФ очікують, що виконання попередніх умов для отримання чергового траншу Україною завершиться до 10 грудня 2018 року, і найближчим часом буде скликано засідання Виконавчої ради МВФ для обговорення угоди.

Джерело

Все буде Україна